Копчений рулет із свинячої грудинки – це мрія гурмана. Приготоване за цим рецептом м’ясо виходить дуже ароматне та соковите. Ідеально підходить як для святкового столу, так і на кожен день. В той же час дуже простий у приготуванні і дуже смачно та чудово виглядає на бутербродах.
Складові:
- Свиняча грудинка (без шкіри) 1 кг
- Вода 100 мл
- Сіль нітритна 20 грам
- Екстракт часнику 2 грами
- Екстракт перцю чорного2 грами
Для посипання:
- Перець чорний мелений 10 грам
- Перець духмяний мелений 10 грам
Додатково: Сітка формувальна 125 мм, шпагат ковбасний та шприц-маринатор.
Приготування
Миємо холодною водою грудинку, обрізаємо все зайве, пробуємо сформувати рівний з усіх боків рулет.
Готуємо розсол для шприцювання: для цього в 100 мілілітрах холодної води розчиняємо нітритну сіль та екстракти спецій. І цим розчином дуже акуратно і максимально рівномірно ін’єктуємо грудинку. Забираємо в холодильник на 2-3 дні.
Після цього часу м’ясо дістаємо з розсолу, обсушуємо паперовими рушниками. Щільно загортаємо внутрішньою стороною всередину, кладемо в сітку для м’яса або, через її відсутність, перев’язуємо бавовняною ниткою, у вигляді акуратного рулету. Зверху посипаємо натуральними спеціями, в даному випадку сумішшю чорного та запашного перцю.
Далі проводимо класичну термообробку. Обсушування при температурі 55-60 ° C в коптильні, до 35-45 ° C в центрі виробу. Обсмажування з копченням, при 85-90 ° C, до температури 55-65 ° C у виробі. І на завершення – варіння при 75-80 ° C, до кулінарної готовності 69-72 ° C в центрі рулету. Даємо рулету повністю охолонути і відпочити на холоді, як мінімум годин дванадцять, щоб пішов різкий аромат копчення, і тільки після цього приступаємо до дигустації.
Всі інгредієнти та додаткові матеріали, ви можете купити в нашому магазині.
Спеції ТУТ
Сітки та шпагат ТУТ
Нітритна сіль ТУТ
Екстракти спецій ТУТ
Супер
Мія улюблена страва))