Бастурма з яловичини

За допомогою спецій від магазину “Сарделька” легко приготувати Бастурму з яловичини. Для приготування бастурми беремо яловичу вирізку. Зачищаємо м’ясо від жиру та плівок. М’ясо добре обмиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Кладемо вирізку у миску чи контейнер. Засипаємо сіллю. Її має бути багато, це потрібно, щоб сіль витягла з м’яса якомога більше рідини. Щодня дістаємо, зливаємо сік, що утворився, перевертаємо шматки  і назад в холодильник. Через три дні промиваємо яловичину від солі, обсушуємо. Спеції від магазину “Сарделька”   заливаємо невеликою кількістю чистої води, щоб за консистенцією вийшла як сметана, добре перемішуємо спеції. Акуратно обмазуємо кожен шматок з усіх боків. Підвішуємо м’ясо в приміщенні, що провітрюється  і залишаємо сушитися. Періодично перевіряємо домашню бастурму на дотик: м’ясо не повинно бути надто твердим та сухим. Залежно від температури та вологості в приміщенні, процес сушіння може тривати від 5 до 15 днів.

2 думки про “<strong>Бастурма з яловичини</strong>”

  1. Дякую за рецепт! бастурму готувала з індички, на день народження синочка. Усім дуже сподобалося! Дякуємо за Ваші ідеї!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик