Ковбаски до пива без оболонки

Приготувати ковбаски до пива можна в домашніх умовах.  З набором спецій від магазину “Сарделька”, процес займе щонайменше 7-8 годин. Зроблені своїми руками ковбаски, виходять смачнішими за магазинні. При цьому якість м’яса можна контролювати. З обладнання знадобиться: м’ясорубка, духовка з конвекцією або дегідратор, а також ковбасний шприц, який можна замінити на кулінарний мішок.

Процес приготування дуже простий: охолоджене м’ясо (свинина, яловичина або курка, по бажанню) перемелюємо на м’ясорубці, на дрібній сітці. Потім до фаршу додаємо спеції та старанно перемішуємо, дуже старанно. У процесі вимішування фарш змінить консистенцію, він має стати тягучим та липким. Залишаємо на годинку, щоб розподілилася сіль, і смаки “одружилися”.

З часом фарш ще раз перемішуємо і наповнюємо ковбасний шприц, або кулінарний мішок. Видавлюємо фарш з мішка (бажаної довжини ковбасок), на пергамент з невеликою відстанню один від одного. Сушимо в духовці при температурному режимі 50 -70 ° С (середній час сушіння: 7 – 8 годин). Духовку треба трохи відкривати, щоб краще йшла зайва волога. За час сушіння ковбаски варто 2-3 рази перевернути.

Готові домашні ковбаски дістаємо з духовки і залишаємо на 60-90 хвилин за кімнатної температури. При зберіганні у холодильнику термін придатності 15-20 днів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик