Шинка домашня

Шинка, приготовлена в домашніх умовах, безперечно краща за найдорожчу магазинну ковбасу.

  • М’ясо промиваємо під проточною водою, просушуємо, видаляємо плівочки та зайвий жир. Охолоджуємо м’ясо в морозилці хвилин 30-40, після цього нарізаємо свинину тонкими слайсами завтовшки не більше 5-10 мм (ЦЕ ВАЖЛИВО!).
  • До добре охолодженої сировини додаємо спеції від магазину Сарделька, один пакетик на кілограм м’яса. Для соковитості можна додати 100 мл холодної води на кілограм м’яса. І приступаємо до інтенсивного вимішування фаршу, цей процес зазвичай займає хвилин 5-10, м’ясо має змінити колір і стати липким, з’являться тонкі  білкові нитки.
  • Свинячі міхури мають специфічний запах, тому перед застосуванням їх потрібно ретельно обробити: замочити у теплій воді з оцтом при кімнатній температурі. Середній час замочування становить 30 – 40 хвилин. Обов’язково промити зсередини.
  • Добре вимочені свинячі міхури наповнюємо фаршем. Це, звичайно, зручніше робити за допомогою ковбасного шприца, але через брак, можна це зробити і руками.
  • Обв’язуємо шпагатом, формуємо домашню шинку, батони мають бути щільними, тугими і залишаємо в холодильнику на осадку щонайменше 12 годин.
  • Після 12 годин осадки приступаємо до термообробки. При наявності термокамери вона має бути  класичною: обсушування, обсмажування, варіння.
  • Можливо шинку приготувати  в духовці при температурі 80 ° С близько 5-6 годин. Через кілька годин виміряйте температуру всередині батона. При досягненні температури всередині  69-72 ° С припиняємо теплову обробку. Залежно від обсягу духовки та ваги наповнених батонів час термообробки буде різним.
  • Коли батони будуть готові, їх потрібно швидко охолодити. Для цього наберіть велику зручну ємкість достатньо холодної води і відправте в неї шинку. Після того, як шинка охолоне, вона готова!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик