Різдвяна шинка – надзвичайно смачна

У цьому дописі я покажу вам, як зробити власну різдвяну шинку. Її можна виробляти як у вареному, так і у варено-копченому вигляді. 

Зробити власноруч різдвяну шинку – це дуже просто.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия/стегно/корейка 1 кг
  • Нітритна сіль  20гр
  • Цукор (декстроза) 2гр
  • Чорний перец  2 гр
  • Духмяний перец 1 гр
  • Кардамон 0,25 гр

Якщо у вас немає нітритної солі, ви можете знайти її натиснувши ТУТ.

М’ясо необхідно вимити та добре зачистити, слідкуйте, щоб на ньому не було великих надрізів і «кишень». Тепер зважте м’ясо та, залежно від ваги, розрахуйте кількість солі та спецій. Спеції розтираємо і змішуємо із сіллю, далі рівномірно розподіляємо з усіх боків відрубу м’яса. Якщо є ваккуматор – добре, якщо ні, то кладемо м’ясо в пакет виганяємо повітря, добре зав’язуємо і залишаємо у холодильнику для засолювання на 5-7 днів. 

По закінченню часу засолювання шинку необхідно перекласти, не виймаючи з пакета у воду і зварити. Для цього чудово підійде Сувид, але через брак можна готувати у звичайній каструлі, на дуже повільному вогні без кипіння. Час приготування залежить від товщини шматка м’яса,  середніх розмірів свиняча шия, вариться  години 4-5  при температурі 75-80°С.

Дістаємо м’ясо з пакета, змиваємо спеції, шинка готова, залишається обсушити, дати охолонути  та приступати до дигустації.

За бажання шинку можливо підкоптити, від цього вона буде більш смачнішою і зовнішній вигляд набагато апетитніший.

Усі інгредієнти Ви зможите купити в магазині “Сарделька”, щоб відвідати наш магазин натисніть ТУТ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик