У цьому дописі я покажу вам, як зробити власну різдвяну шинку. Її можна виробляти як у вареному, так і у варено-копченому вигляді.
Зробити власноруч різдвяну шинку – це дуже просто.
Інгредієнти:
- Свиняча шия/стегно/корейка 1 кг
- Нітритна сіль 20гр
- Цукор (декстроза) 2гр
- Чорний перец 2 гр
- Духмяний перец 1 гр
- Кардамон 0,25 гр
Якщо у вас немає нітритної солі, ви можете знайти її натиснувши ТУТ.
М’ясо необхідно вимити та добре зачистити, слідкуйте, щоб на ньому не було великих надрізів і «кишень». Тепер зважте м’ясо та, залежно від ваги, розрахуйте кількість солі та спецій. Спеції розтираємо і змішуємо із сіллю, далі рівномірно розподіляємо з усіх боків відрубу м’яса. Якщо є ваккуматор – добре, якщо ні, то кладемо м’ясо в пакет виганяємо повітря, добре зав’язуємо і залишаємо у холодильнику для засолювання на 5-7 днів.
По закінченню часу засолювання шинку необхідно перекласти, не виймаючи з пакета у воду і зварити. Для цього чудово підійде Сувид, але через брак можна готувати у звичайній каструлі, на дуже повільному вогні без кипіння. Час приготування залежить від товщини шматка м’яса, середніх розмірів свиняча шия, вариться години 4-5 при температурі 75-80°С.
Дістаємо м’ясо з пакета, змиваємо спеції, шинка готова, залишається обсушити, дати охолонути та приступати до дигустації.
За бажання шинку можливо підкоптити, від цього вона буде більш смачнішою і зовнішній вигляд набагато апетитніший.
Усі інгредієнти Ви зможите купити в магазині “Сарделька”, щоб відвідати наш магазин натисніть ТУТ