Натрій триполіфосфат пищевий Е451 — це сіль триполіфосфорної кислоти, що являє собою розсипчастий порошок білого кольору, добре розчинний у воді.
Навіщо ж потрібні фосфати?
Натрій триполіфосфат пищевий збільшує водозв’язувальну та емульгувальну здатність білків м’язової тканини. Простими словами, за допомогою фосфатів м’ясо краще вбирає та утримує вологу.
Переваги використання фосфатів
- Знижують швидкість окисних процесів у м’ясі та м’ясних продуктах;
- Збільшують соковитість готового продукту;
- Беруть участь у кольороутворенні м’ясних продуктів;
- Є добрими антиокислювачами;
- Мають антимікробну дію;
- Підвищують термін зберігання.
Дозування – 2,5 гр/кг (Фосфат розраховується лише на м’ясну сировину (м’язову тканину).
Завітайте на нашу сторінку у Фейсбук
Відгуки
Відгуків немає, поки що.