Мальтодекстрини є багатокомпонентною сумішшю глюкози, мальтози, мальтотріози і полісахаридів. На вигляд це порошок білого кольору з нейтральним або трохи солодкуватим смаком. Одержують мальтодекстрини шляхом часткового гідролізу крохмалю кислотами або гідролітичними ферментами з подальшим очищенням, концентрацією і сушінням.
Полісахарид мальтодекстрин є популярним інгредієнтом різних харчових продуктів. Його використовують при виготовленні випічки, соусів, йогуртів, салатів, ковбас, дитячого та спортивного харчування. Широта застосування пояснюється примітними властивостями цієї речовини.
Харчова промисловість залучає цей продукт як підсолоджувача, загусника, розпушувача, влагопоглинача, емульгатора і консерванту. Він відмінно формує густу та повітряну текстуру, робить її більш ніжною та пишною. Він часто служить заміною крохмалю, перевершуючи той більш легким засвоєнням організмом і не алергенністю. З його використанням створюють різні кондитерські вироби, деякі сорти хліба, консерви, знежирені йогурти, пудинги, різні соуси, приправи, салатні заправки, чіпси, ковбаси та ін. Його без шкоди роблять частиною дитячого харчування (каш та молочних сумішей). Йому знаходять застосування у пивоварінні.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.